Guan Airport Office

The project is very close(around 5km) to the new planned airport of Beijing. The concept is to create the “5th elevation” which gives the unique view for the airplanes passing above. The turbulence movement of the overall geometry generates the central space for the exhibition surrounded by office and restaurants, which allows varied public activities happening there. The skylight diffuses the light, giving a subtle and ambient environment for the exhibition, while the similar treatment of windows are enhancing the overall movement.

201211066-中科院固安空港方案一-lm

airport_admin_20_0050

 

final_1

 

HIGHWAYVIEW

 

Project: Guan Airport Office

Date: 2012.10-2013.1

Design Team: Xu Feng, Nikolaus Wabnitz,Yuchen Zhu, Baolong Teo

Collaboration: CASS_UP, Beijing Residential Design Institute