Guan Civic Center

The overall formation is triggered by two streams of crowd movements in which all the building  elements are charged by a vector field to create a unique fluid space for varies public activities. The curved roof is designed to incorporate with different sports activities suck as bicycle, skateboarding, roller-skating, etc.., then further extend to green landscape to bring more public activities into the area. Also the sky-roof and night lighting design are following the overall movement to enhance the place to be a centre for citizen life.
固安市民服务中心是利用人防面积而设计建造的半地下建筑,地下共3万平方米。设计中通过屋顶的坡度变化创造出一个开放的体育运动的场地,包括轮滑、自行车、极限运动等;市民的活动也成为一个城市的动态控制因素,影响并自然创建了地上与地下的空间流动。同时顺着运动的轨迹,自然采光和夜景照明与之结合,并渗透到整个场地中,使得在白天和夜晚都能成为市民活动的场所。

c02

c041

Massing_stream_1227_rev1.75

CC_Keyshot_poly_1.62

im.180 copy

Massing_stream_1227_rev1.74

Massing_stream_1227_rev1.72

Massing_All_1216_Sec03.39

Massing_All_1216_Sec01.41

 

Client: Guan Government, Heibei Province
Stage: Schematic Design
Date: 2013.11-2014.2
Area: 30000 sqm

Design Team: Feng Xu, Wang Siming, Hao Jiaqi, Yan Menxia
Landscape Architects: Cass UP