Guan Civic Center Site

The overall formation is triggered by two streams of crowd movements in which all the building  elements are charged by a vector field to create a unique fluid space for varies public activities. The curved roof is designed to incorporate with different sports activities suck as bicycle, skateboarding, roller-skating, etc.., then further extend to green landscape to bring more public activities into the area. Also the sky-roof and night lighting design are following the overall movement to enhance the place to be a centre for citizen life.

固安市民服务中心是利用人防面积而设计建造的半地下建筑,地下共3万平方米。设计中通过屋顶的坡度变化创造出一个开放的体育运动的场地,包括轮滑、自行车、极限运动等;市民的活动也成为一个城市的动态控制因素,影响并自然创建了地上与地下的空间流动。同时顺着运动的轨迹,自然采光和夜景照明与之结合,并渗透到整个场地中,使得在白天和夜晚都能成为市民活动的场所。

Client: Guan Government, Heibei Province
Stage: Built
Materplanning: Cass_up
Civil Engineer: BIAD
Interior Design: Beijing Institute of Residential Design and Research
Date: 2013.11-2014.2
Area: 30000 sqm

Design Team: Feng Xu, Wang Siming, Wei Xiwen, Zhao Zirong, Guo Shenzhen, Hao Jiaqi, Yan Menxia
Landscape Architects: Cass UP

Back to Top